Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Спасете сърцето си през летните месеци

02 Август 2008 / 11:08:16  GRReporter
657 прочитания

Високите температури на лятото имат и високи изисквания от организма ни. През лятото нашето тяло се бори на задържи естесвени температури, и главна роля в тази битка изпълнява сърцето.


За да избегнем проблеми, експертите ни съветват да предприемем няколко прости мерки така че сърцето ни да издържи на големите горещини:


1.)    Отбягвайте тежките и топли ястия.


2.)    Слънцето е най-силно от 11 до 3. През тези часове се опитвайте да стоите на сянка или на затворено място.


3.)    Не спортувайте много. Най-добре ще се отрази ходенето рано сутрин или късно вечер. Ако почуствате че сърцето бие твърде бързо – например с пулс около 100-110 удара в минута, спрете веднага и се изкъпете с стуен душ за да свалите температурата на тялото си.


4.)    Облечете се леко. Памучните дрехи, и светлите цветове най-много помагат в горещините.


5.)    Хранете се по-малко и по-често, избягвайте много животински продукти, защото много мазнина също качва температурата на тялото. Това са и храните с по-малко лош холестерол, като свинско месо. Предпочетете риба вместо месо, храни без тежки сосове, и изберете вареното вместо пърженото.


6.)    Пийте много вода, дори и да не сте жадни, най-добре хладна но не лед студена. Изберете газираната вода пред сладките безалкохолни напитки.


Учените обясняват че лятото е перфектния сезон за губене на кила, защото имаме по-малко апетит, а пък повече причини за движение. През този сезон е по-добре и за здравето и за фигурата ни да не преяждаме, е вместо това, да се храним често, с по-малки порции и да консумираме много течности като вода и сок, които помага за намаляването на вредния холестерол в тялото.   

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus