Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Връщат Откраднати Предмети на Музея на Акропола

01 Август 2008 / 14:08:59  GRReporter
650 прочитания

Близо 75 предмета на изкуството, между тях и известния съд от 6-ти век, наречен Юфронийския кратер, ще бъдат пред ставени този септември в изложба в „Нов Музей на Акропола”.


Предметите са от специален интерес защото те са от Гръцки и Италиански произход, намерени в Италия, обаче нелегално изнесени извън страната. Години след това, музейте „Метрополитански Музей на Изкуството” (Ню Йорк), „Музей на Изкуството” (Бостън), и „Музей Гети” (Лос Анджелис)  са върнали предметите на Италия и са били изложени в Рим в началото на 2008.


Същата тази изложба идва и в Атина, и ще започне началото на септември, като продължи до края на декември. Заедно с предметите от Италианската изложба, изложбата в Атина ще включи и премети върнати на Гърция от музей и частни колекции по цял свят.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus