Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

4% от Алфа банк в ръцете на Катар

30 Юни 2008 / 15:06:26  GRReporter
1076 прочитания

            Управата на гръцката Алфа банк съобщи, че 4 на сто от акциите на финансовата институция са продадени на катарската компания Paramount Services Holding Limited. Цената, за която са изтъргувани акциите е 296 милиона евро. Според познавачи Paramount Services Holding Limited е инвестиционна компания, която представлява интересите на едно от най-известните катарски семейства.


            Двете финансови институции ще проучат инвестиционните възможности в източното Средиземноморие и ще се възползват от една страна от опита на Алфа банк да открива банки в страни с високи темпове на развитие, а от друга – от контактите на Paramount Services Holding Limited в конкретния географски район.


            Влизането на толкова голям и известен инвеститор от Катар ще подсили доброто име на Алфа банк като стабилна финансова институция в дългосрочен план. Пазарните анализатори очакват тя да се оформи като една от най-успешните банки в Югоизточна Европа.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus