Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Летните намаления започват от 15 юли

30 Юни 2008 / 09:06:23  GRReporter
1160 прочитания

            Официалната дата на летните намаления в Гърция е 15 юли, но много търговци и собственици на магазини са готови още сега да предложат отстъпки и различни ведове намаления, стига клиентите да декларират на касата желание да купят стоки на намалени цени. Атинската търговска камара призова членовете си, а и клиентите да не чакат 15 юли, а още веднага да намалят цените. С мярката е съгласен и министърът на развитието Христо Фолиас като начин да се реагира на поскъпването на стоките.


            Според специалистите в момента търсенето на пазара е замряло в минималната си точка, тъй като от една страна покупките като тенденция намаляват, а от друга хората се въздържат, тъй като знаят, че от 15 юли всичко ще намалее. Мярката обаче предизвика гневната реакция на търговските камари на Пирея и Солун и на Гръцката търговска федерация, които призоваха членовете си да не я прилагат, а да изчакат датата 15 юли. Според тези организации предварителните намаления имали само медиен ефект и не допринасяли по същество за намаляването на поскъпването и съживяването на пазара.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus