Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Човешка грешка е причината за корабокрушението в Егейско море

30 Юни 2008 / 09:06:15  GRReporter
857 прочитания

            Човешка грешка е причината гръцкият ферибот „Теофилос” да се удари в подводна скала на половин водна миля от егейския остров Инусес, става ясно от първите заключения на следователите. Както вече писахме, в събота вечерта фериботът с 475 пътници на борда се удари в подводна скала и получи 15-метрова пробойна на корпуса си. Пътниците бяха успешно евакуирани, но около кораба изтече гориво и се образува нефтен разлив.


            Според показанията на членовете на екипажа фериботът плувал западно от Инусес от страната на остров Хиос, а не източно, както е предвиждал маршрутът му. Местни хора твърдят, че много фериботи заобикалят острова от западната му страна, която е наситена с подводни скали, за да пестят гориво. Причините, поради които фериботът е излязал от маршрута си и се е ударил в скалата все още се изясняват.


            Междувременно министърът на търговския флот на Гърция Георгиос Вулгаракис обяви мерки за засилване на контрола на корабоплаването в териториалните води на страната. Той съобщи, че се увеличават глобите за нарушителите на международния правилник за избягване на морските крушения, затягат се изискванията за изправност на морските съдове и за професионалното обучение на екипажите на корабите.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus