Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нов пожар в Атина

26 Юни 2008 / 20:06:38  GRReporter
661 прочитания

            В 19,10 избухна нов пожар в северните предградия на Атина - Мелисия и Врилисия. Пожарът е на голяма площ и заплашва населени с къщи райони. Вчера по същото време гореше планината Имитос и предградията на гръцката столица Глика Нера, Холаргос и Пенделис. Гърция навлиза в периода на летните горещини, които са идеалният момент за умишлените палежи. По закон в Гърция е забранено сеченето на дървета с цел построяването на жилищни кооперации. Ако обаче тези дървета изгорят, въпрос на размера на подкупа е правото на строителя да строи на планинските склонове с хубав изглед както към морето, така и към големия град.


            30 пожарникари с 10 противопожарни автомобила са на мястото на бедствието, по въздушен път им помагат 5 самолети и 2 хеликоптера. 4 по-малки огнени огнища обезпокоиха днес противопожарната служба в Атина. Всички налични сили на противопожарната служба в Атина работят днес за неутрализирането на огньовете. Силният вятър, който бушува днес в гръцката столица не помага на огнеборците.


            Голям пожар избухна днес и в района на Превеза.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus