Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нов граничен пункт Ксанти-Златоград

21 Юни 2008 / 13:06:49  GRReporter
2897 прочитания

            Кметът на Ксанти Георгиос Павлидис подписа договор за проучване и строителство на нов гранично пропускателен пункт, който ще свързва Ксанти и Златоград. Гръцката част от строежа включва и изграждането на нов път до него с обща дължина 4,5 километра. Бюджетът на проекта е 1,5 милиона евро и ще се изплати с национални средства. Новият път трябва да е готов до май 2009 година.


            България също се е ангажирала да изгради съответната отсечка от Златоград до границата до края на годината. Става дума за съвършено нова пътна връзка, която няма да конкурира сега съществуващия път Пловдив-Рудозем-Ксанти. Новото трасе има изключително голямо туристическо значение, защото ще улесни потока туристи към Кавала, Александруполис и островите в северното Егейско море.


            Договорите за изграждането на пътя и за отварянето на новия граничен пропускателен пункт ще се ратифицират от парламентите на България и Гърция в началото на 2009 година.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus