Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцките американци се обединяват около Барак Обама

21 Юни 2008 / 18:06:14  GRReporter
716 прочитания

            Гръцките американци обединяват усилията си около кандидатурата на демократа Барак Обама за президент на САЩ. „Барак Обама винаги е подкрепял гръцките позиции в Сената”, заяви президентът на Комисията „Гръцките американци в подкрепа на кандидата на Демократичвската партия за президент на САЩ” Алексис Янулиас. Алексис Янулиас е министър на финансите на щата Илинойз и финансов ръководител на кампанията на Обама.


            „Винаги, когато сме търсили помощта на Барак Обама по въпроси като Вселенската патриаршия, името на Македония или Кипърския проблем, винаги е заставал на наша страна. Не мога да говоря от негово име, но мога да ви уверя, че винаги вярва в силата на правото”, заяви Янулиас. Той говори на специална вечер, посветена на неговия личен житейски път, която бе организирана от гръцкото общество в Ню Йорк и се проведе в Olympic Tower в Манхатън. Младият политик подчерта, че сенаторът от Илинойз винаги е подкрепял гръцките американци, които искат да влязат в политиката иа без тяхната подкрепа той нямаше да спечели номинацията на демократите.


            За самия Алексис Янулиас и за приноса му за развитието на гръцкото общество в САЩ говориха президентът на Кипърската федерация в САЩ Питър папаниколау, вицепрезидентът на църковното настоятелство на гръцката православна архиепископия в САЩ Майкъл Цахарис, изпълнителният директор на Комисията „Гръцките американци в подкрепа на Барак Обама” Еди Земенидис.


            Сред организаторите на събитието бе и Елени Цакопулу-Куналаки, която беше президент на Комисията „Гръцките американци за избор на Хилъри Клинтън”, а сега е съпрезидент на същата комисия за Барак Обама.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus