Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцко-израелско учение за нападение срещу Иран

20 Юни 2008 / 13:06:35  GRReporter
744 прочитания

Гръцкото министерство на отбраната потвърди участието в най-голямото военновъздушно учение в източното Средиземноморие, в което взеха участие над 250 изтребителя. Става дума за съвместно учение между Гърция, Кипър и Израел, чиято цел са били отдалечени на големи разстояния обекти. Според вестник „Вашингтон Пост” целта на учението са атомните обекти в Иран.


От първоначалните съобщения за учението ставаше ясно, че Гърция просто е дала разрешение за използването на въздушното й пространство от израелски изтребители. След публикацията на „Вашингтон Пост”, от която става ясно, че това учение е най-голямото в източното Средиземноморие и че в него са взели участие 250 изтребителя, гръцкото министерство на отбраната и гръцкият генерален щаб потвърдиха участието на страната в учението. В него участва и Кипър, тъй като военните самолети използват летището в Ларнака като аварийно в учението.


Новината за гръцко-израелското учение, насочено срещу ядрените обекти на Иран, предизвика рязкото неодобрение на Русия и, разбира се, на Иран. За провеждането му своето разрешение е дало и гръцкото външно министерство.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus