Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Костас Симитис изгонен от парламентарната група на ПАСОК

12 Юни 2008 / 19:06:40  GRReporter
751 прочитания

            Бившият премиер на Гърция Костас Симитис бе отстранен от парламентарната група на ПАСОК, тъй като се противопостави на лидера на партията Георгиос Папандреу, който предложи референдум за договора от Лисабон. В писмо до бившия премиер Папандреу пише, че няма да задейства уставните процедури по отстраняването на Симитис от парламентарната група, поради уважение към него, но повече не го смята за част от нея. Лидерът на ПАСОК припомня, че решението да се настоява за референдум е взето единодушно от конгреса на партията.


            В писмото до Симитис Папандреу още пише, че след преизбирането му на 11 ноември 2007 се чувства задължен да пази единството на партията и затова прибягва да тази стъпка. Очаква се председателят на ПАСОК да изпрати обръщение до всички членове на партията, в което ще се казва, че никой няма право да прекрачва червената линия, определена с решенията на мнозинството. „В политиката има и трудни решения”, беше единственият коментар, който Георгиос Папандреу направи пред журналисти.


            Преди дни Костас Симитис изпрати отворено писмо до Георгиос Папандреу, в което изказваше несъгласието си с решението на гръцките социалисти да подкрепят предложението за референдум за договора от Лисабон по подобие на този, който днес се провежда в Ирландия. Политическите анализатори коментираха, че бившият гръцки премиер е решил да излезе от забравата и да се конфронтире открито с Папандреу, когато сметне това за необходимо. Каквито и да са мотивите на Симитис, анализаторите говорят за сериозно пропукване в единството на ПАСОК.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus