Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Бижутата на Христина Онасис на търг

11 Юни 2008 / 08:06:08  GRReporter
1049 прочитания

Широко известно е, че освен към кока-колата и шоколада Христина Онасис имала страст и към бижутата. Тя купувала скъпи и красиви накити, след което им поставяла своя монограм. Нейно правило било всяко бижу да се носи само един път. Така за краткия си жизнен път тя събрала уникална колекция от накити, които след смъртта си завещала на дъщеря си.


40 шедьовъра на бижутерското изкуство от тази колекция, която би била чест за всеки световен музей, днес се разпродават от лондонската аукционна къща Christie’s. Безпорният хит на разпродажбата е диамантът от 38 карата във формата на круша, който е окачен на верижка от по-дребни диаманти. Наддаванията за колието започват от астрономическата сума 4 милиона евро. Колието много добре се съчетава с диамантената диадема, изработена от Хари Уйнстън, началната цена на която е 200 хиляди евро.


Симпатиите на grreporter.info обаче печели статуята на усмихнатия Буда (на снимката), изработена от Карл Фаберже. Казват, че статуята била любима на Аристотелис Онасис и красяла бюрото в кабинета му на супер яхтата „Христина”. Поклащащото се божество се уравновесявало от поклащането, предизвикано от морските вълни. Първоначалната цена за усмихнатия Буда е 500 хиляди евро.


От Christie’s потвърдиха, че бижутата са предоставени на търг от семейството на Христина Онасис, но не пожелаха да уточнят дали от дъщеря й Атина Онасис де Миранда или от бившия й съпруг и баща на Атина – Тиери Русел. И бащата, и дъщерята по различни причини имат нужда от пари в брой и потенциално са способни да разпродадат бижутата на Христина Онасис. Жалкото е една такава колекция да бъде разпръсната, но екземплярите в нея са толкова скъпи, че вероятността да бъдат закупени само от един човек е минимална.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus