Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Джон Маккейн се срещна с архиепископа на Америка

11 Юни 2008 / 08:06:40  GRReporter
764 прочитания

            Кандидатът за президент на Републиканската партия и сенатор от Аризона Джон Маккейн сезсрещна с архиепископа на Америка Димитриос в офиса му в Манхатън. „Сенаторът познава много добре балканската политика”, призна след срещата главата на православната църква в Северна Америка. Това е втората среща между двамата, първата бвеше точно преди година отново в Манхатън.


            На излизане от архиепископията Джон Маккейн бе запитан от журналисти защо като сенатор не е подписал писмото до Турция за религиозните свободи и правата на Вселенската патриаршия. „Винаги сме подкрепяли зачитането на религиозните свободи в цял свят и ще продължим да поощряваме държавите да ги спазват, не само в Турция, но и в цял свят”, отговори сенаторът от Аризона, но отказа да отговаря на други въпроси.


            Архиепископ Димитриос беше по-разговорлив. Той каза, че Маккейн сам е повдигнал въпроса за религиозните свободи в Турция и за Вселенската патриаршия. Говорили са също за Кипърския проблем, по който кандидатът за президент на Републиканската партия е изразил „умерен оптимизъм” и за спора за името на Македония, който Маккейн казал, че „следи и се надява да се намери решение, което да удоволетворява и двете страни”. Главата на православната църква в Северна Америка оцени разговорите като „много конструктивни”.


            „Срещата нямаше политически характер. Тя е част от контактите, които поддържаме с политическите лидери в страната, за да видим как те разсъждават по различни политически, културни, икономически и религиозни въпроси”, поясни пред журналисти Димитриос.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus