Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Очаква се вторичен трус от порядъка на 6-та по Рихтер

09 Юни 2008 / 12:06:35  GRReporter
668 прочитания

             Спокойствие, хладнокръвие, но и повишено внимание препоръчват на гражданите на полуостров Пелопонес гръцките сеизмолози, според които ще бъде голяма изненада ако в следващите 48 часа няма силен вторичен трус от порядъка на 6-та степен по скалата на Рихтер. Според учените земетресения като вчерашното с магнитут 6,5 по Рихтер и на малка дълбочина предизвикват силна следсеизмична активност.


             Хиляди хора в засегнатите райони на Пелопонес прекараха нощта на открито, а още от ранните следобедни часове вчера по въздушен мост от Атина бяха доставени палатки, храна и питейна вода. Властите препоръчват на хората да не влизат по домовете си преди те да са прегледани от специални комисии и да е издадено разрешение, че са безопасни. В района няма паника, но хората са обезпокоени. Гръцките власти командироваха в населените места около епицентъра допълнителни лекарски екипи и полицейски патрули.


             По решение на областните управи на полуострова днес всички учебни заведения от детските градини до университетите ще останат затворени, за да бъдат прегледани сградите им, а и за да се успокои обстановката и да няма излишно напрежение.


Гръцкото правителство реши да даде помощ от 3000 евро на всички, чиято постоянна къща е пострадала  при труса, на всички пострадали хора се раздават допълнително по още 2000 евро.


Днес по обяд в Атина се завръща и министър-председателят Костас Караманлис, който заради земетресението прекъсна посещението си в Австрия. 


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus