Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция втора по най-чисти плажове

03 Юни 2008 / 11:06:08  GRReporter
1293 прочитания

 


            Датската фондация за екологично образование, която всяка година връчва сертификатите „син плаж” е издала за 2008 година това удостоверение на 430 гръцки плажа, с два повече от удостоените със същото звание миналата година. Това нарежда Гърция на второ място сред 40 страни от Европа, Карибите, Южна Африка, Канада и Нова Зенландия с проверени общо 3300 плажа.


            В Гърция регионален партньор на датската фондация е Гръцката организация за защита на природата, която е създадена през 1951 година и е най-старата екологична неправителствена организация в Гърция. С нейно съдействие сините флагове ще се развяват на плажовете на островите Крит и Родос, на северния полуостров Халкидики, но и на много други места из страната. Така например любителите на плуването и плажните спортове в Атина могат да избират измежду девет сини плажа в непосредствена близост до гръцката столица, включително и тези в предградията й Вула и Варкиза.


            Гръцката организация, в сътрудничество и под наблюдението на Датската фондация издава сертификатите „син флаг” на основа на цяла група критерии, сред които е чистотата на морските води, но и организацията и достъпността на плажната ивица.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus