Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция се оттегли от форум заради името на Македония

29 Май 2008 / 13:05:22  GRReporter
1726 прочитания

            Гръцката делегация начело с посланика във Вашингтон Александрос Малиас напусна демонстративно заседанието на Инициативата за ограничаване на оръжията за масово унищожение, тъй като пред местата на македонската делегация стояла табела с надпис „Република Македония”. Гръцката делегация бе последвана и от представителите на Кипър. На форума, организиран от Съединените щети присъства съветникът по националната сигурност на президента Джордж Буш Стив Хадлей.


            В писмено съобщение на Държавния департамент се казва, че Съединените щати като страна-организатор на форума наричат страните-участнички с имената, с които са ги признали. И понеже през ноември 2004 година Съединените щати признаха Македония под конституционното й име, са използвали същото име на форума. В писменото изявление също се казва, че Вашингтон подкрепя опитите на ООН да намери решение на спора между Гърция и Македония и се подчертава ролята на Атина за неразпространението на оръжията за масово унищожение.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus