Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Поход на мира с мотоциклети

28 Май 2008 / 07:05:08  GRReporter
874 прочитания

Културната организация „Пътищата на маслината” е инициатор на две значими събития през това лято: Световната среща на мотоциклетистите в Пилос (от 9 до 13 юли) и Големия поход от Пилос до Пекин и Москва, в който ще вземат участие 55 мотоциклетисти и ще носят маслинената клонка като символ на мира по повод Летните олимпийски игри в Пекин.


От тръгването до завръщането си в Гърция мотористите се очаква да изминат  22 000 км, като преминат през 15 държави. Възрастовите граници на 55-членната група е от 28 до 62 години.


„Тези две събития имат културно значение, но също така са важни и от гледна точка на бизнеса”, заяви Йоргос Карабатос. „Целта ни е да пренесем по целия свят едно мирно послание, сплотяващо междукултурните връзки, чрез културата на маслината, както и да рекламираме страната си. Известно е, че някога търговията е предхождала културата, днес обаче е обратното.”, добави още той. Изпълнителният директор на „Пътищата на маслината” поясни, че повече информация, заинтересуваните могат да намерят на официалния сайт на инициативата: http://www.olivetreeroute.gr

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus