Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Сделката за ОТЕ – близо до финала

02 Май 2008 / 15:05:03  GRReporter
690 прочитания

Изглежда, че сделката за ОТЕ между гръцкото правителство и Дойче телеком навлиза във финалната права. Двете страни са се споразумели за отговорностите на президента и на председателя на управителния съвет, както и за цената на допълнителните 3% акции на ОТЕ, които германската компания смята да придобие. Президентът ще бъде избиран от гръцката държава, докато председателят на управителния съвет – от Дойче телеком. Очаква се начело на компанията, за един преходен период, да остане Панагис Вурлумис.


Колкото до цената на допълнителните 3%, тя ще бъде по-висока от тази, която германският оператор е заплатил за придобиването на останалите 19,99% от акциите на ОТЕ от холдинга „Марфин Инвестмънт Груп” (26 евро на акция). Срокът за завършването на преговорите изтича на 7 май и по тази причина не е изключено да бъде направена кратка отсрочка. Правителствената комисия по приватизациите най-вероятно ще одобри договора следващата седмица.


След заседанието на комисията, на което беше обсъждан въпросът за ОТЕ, министърът на икономиката Йоргос Алогоскуфис заяви, че обсъждането на споразумението ще продължи и през следващата седмица като допълни, че за момента не се е стигнало до окончателен вариант на текста на договора.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus