Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

По-малко развлечения този Великден

27 Април 2008 / 11:04:15  GRReporter
1789 прочитания

С 8 на сто е намалял броят на гърците, които са пътували извън големите градове този Великден, сочат статистическите данни. През Страстната седмица Атина са напуснали 813 хиляди автомобили, а от пристанищата в Пирея и Рафина са отпътували в различни дестинации над 400 000 пътници. Тежък “асфалтен данък” плащат тази година южните ни съседи. От Цветница насам по гръцките пътища са загинали 42 души. За сравнение през миналата година по празниците са дадени 32 жертви.


Едно от обясненияата за по-скромното прекарване на великденските празници тази година са високите цени. Официално безоловния бензин в Гърция се продава за 1,14 евро, но по бензиностанциите по големите магистрали и в провинцията мове да се намери по 1,30 евро. Преди около месец поскъпнаха и таксите за движение по магистралите, като увеличението е от порядъка на 30 до 40 на сто.


На едро по празниците агнешкото в Атина се продаваше мевду 6 и 10 евро за килограм, а увеличението на плодовете и зеленчуците в сравнение с миналата година е двойно.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus