Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Никозия бясна на Шрьодер

30 Януари 2008 / 18:01:42  GRReporter
917 прочитания

            Официалните власти в Никозия реагираха бурно на съобщението, че в петък бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер ще посети Северен Кипър с голяма бизнес-делегация. Шрьодер ще пристигне в турската част на средиземноморския остров от Истанбул и ще кацне на смятаното за незаконно от гърците летище Тимбос. В севернокипърския град Гирне Шрьодер и придружаващата го делегация бизнесмени ще имат среща с представители на кипърскотурската търговска камара.


            Кипърският президент Тасос Пападопулос, който е и един от основните кандидати на президентските избори на 17 февруари, окачестви посещението като незаконно и тъжно. Доскорошният му партньор в управлаващата коалиция и сегашен претендент за президентския пост Димитрис Христофяс заяви, че посещението е неприятно доказателство, че Кипър не води убедителна политика за окончателното спиране на подобни провокации.


            Третияр основен претендент за глава на държавата Йоанис Касулидис припомни добрите отношения, които бившият президент Главкос Клиридис, а и той самият имат с Герхард Шрьодер. Клиридис и Касулидис принадлежат към партията ДИСИ – единствената в Кипър, която подкрепи плана Анан.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus