Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Младежите - разочаровани от политиците

22 Януари 2008 / 22:01:32  GRReporter
844 прочитания


Основни теми като проблемите с корупцията във властта, околната среда, образованието и външната политика бяха обсъждани по време на 12-тата асамблея на Младежкия парламент. "Запазете мечтите ни!", "Помогнете ни да повярваме в себе си!", "Не се ли притеснявате, че проблемите, които обсъждаме днес сте ги чували вече?!", са само част от лозунгите издигнати от младежите-депутати. Посланията, които се чуваха от катедрите бяха изпълнени с тревога, прямота, проблеми, гняв, но и с конструктивни предложения. Във фокуса на младежките коментари влезнаха първоначално проблемите в актуалната политическа ситуация, свързани със случая "Захопулос" и проблемите с корупцията в обществения живот, които бяха разкрити покрай него. ""Корупцията не се ограничава само зад стените на едно министерство. Въпреки историческата ни парламентарна традиция, съществува толкова голямо число злоупотребяващи със служебното си положение и злоупотреби с такива размери, че явно ситуацията е излезнала от контрол.", заяви ученик от трибуната на Парламента. В същия дух бяха и думите на негов колега от Комисията по въпросите на образованието. По повод на състоянието в съвременната гръцка образователна система, той подчерта, че "когато корените на едно дърво изгният, то пада" и се надява да не се случи същото нещо с Гърция. Освен това, беше отправен въпрос към председателя на Комисията, депутата от "Нова демокрация" - Константинос Агорастос, "вие какво правите по този повод?".


Отговорът, който последва беше, че "има един "болен" - държавата, съставена от хората, които трябва да прилагат законите. "Състоянието не се променя само от политиците, но и от гражданите, които вземат юздите в свои ръце.", добави още той.


Последствията от пожарите през лятото, нобходимостта от програма за рециклиране и за пълноценно използване на обновяемите източници на енергия, разпространението на парниковия ефект и свързаните с него климатични промени, пък бяха сред темите отнасящи се до проблемите на околната среда. Други злободневни теми, които бяха обсъдени на младежката асмаблея в Атина бяха фанатизма на спортните фенове, нелегалната емиграция, обезлюдяването в провинцията, намаляването на раждаемостта, пътните инциденти, алкохолизма и проблемите с наркоманията.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus