Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

От днес започват зимните намаления

15 Януари 2008 / 07:01:18  GRReporter
942 прочитания

            От днес започват зимните намаления в Гърция, които ще продължат до 29 февруари, а отстъпките за някои видове стоки надхвърлят 40 на сто от първоначалната цена. В същото време министерството на развитието препоръчва на гражданите да се съобразяват с финансовите си възможности и да не харчат излишни пари по време на намаленията.


            Периодът на намаленията е важен както за търговците, които имат възможност да увеличат приходите и оборота си, така и за клиентите, които могат да си закупят желаната стока на по-ниска цена. Тази година намаленията обещават да бъдат много щедри, тъй като по време на коледните и новогодишните празници се забеляза ясна тенденция за свиване на пазара, която за някои видове стоки достигна до 30 на сто в сравнение с миналата година. Особено лош беше сезонът за дрехите, бельото и луксозните стоки. От министерството на развитието препоръчват на търговците да предложат атрактивни цени за качествени стоки, така че да наложат на пазара смисъла на намаленията.


            В същото време от министерството на развитието препоръчват на купувачите да подхождат отговорно към покупките по време на намаленията, да се съобразяват с финансовите си възможности, да се стремят да плащат в брой и да не разчитат на кредитните си карти, за да не увеличат и без това голямата си задлъжнялост към банките. Купувачите винаги трябва да изискват касова бележка за покупките си и имат право на смяна, ако са купили дефектна стока. Правителството обещава строг контрол и редовни проверки на пазара и съветва гражданите при всяка нередност да сигнализират на телефон 1252. Телефонът работи всеки ден от 8 часа сутринта до 10 часа вечерта.


            Модни експерти и стилисти също съветват купувачите да насочат вниманието си към по-класическите модели и да избягват да купуват последния писък на зимната мода, който със сигурност догодина ще е демоде. Те препоръчват, че намаленията са идеалният период да се снабдим със стоки, при които модните тенденции се задържат повече от един сезон като например спортните стоки и бельото.   

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus