Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Изборен трилър през февруари в Кипър

14 Януари 2008 / 08:01:12  GRReporter
871 прочитания

            Минимални разлики между тримата основни претенденти на президентските избори в Кипър на 17 февруари показват последните социологически проучвания на средиземноморския остров. Разликите в подкрепата за сегашния президент Тасос Пападопулос, кандидата на комунистите Димитрис Христофиас и на дясната партия ДИСИ Йоанис Касулидис са толкова малки, че са от порядъка на статистическата грешка и на практика в този момент изходът от първия тур на изборите е непредвидим.


            Според проучването на вестник „Политис” Йоанис Касулидис събира 30,5 на сто от гласовете,Тасос Пападопулос 30,3 на сто и Димитрис Христофиас 29,1 на сто от гласовете. За двойките, които евентуално ще се класират за втория кръг на изборите, разпределението на гласовете е следното – Пападопулос – Христофиас 42,5 на 38,4 на сто, Пападопулос - Касулидис 43,4 на 37,5 на сто и Христофиас – Касулидис 41,0 на 37,4 на сто.


            Според друго проучване на вестник „Симерини” разпределението на гласовете е следното – Пападопулос 32,5%, Христофиас 31,9%, Касулидис 28,1% и 5,1% отговарят, че все още не са решили за кого ще гласуват. За втория тур проучването показва, че Пападопулос и Христофиас ще спечелят, ако се състезават с Касулидис, а ако се състезават помежду си ще победи Христофиас със 43,8% срещу 41,4% за Пападопулос.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus