Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Тайните на гръцкото минало

29 Декември 2007 / 16:12:05  GRReporter
1611 прочитания

„Гърция: Тайни от миналото” е заглавието на научно-популярния филм продуциран от веригата киносалони IMAX и дело на известния режисьор Грег МакГиливей. Филмът показва как гръцки археолог от XXI в. разкрива тайната история на своите прадеди, построили едно общество, което не спира да ни изумява и до днес с авангардните за времето си възгледи, идеи и изобретения. Сюжетната линия, която използва за фон спиращи дъха гледки от гръцките острови, представлява смесица от съвременна археологическа „детективска” история и изумителни компютърни възстановки. По-този начин зрителят ще може да се наслади на гледката на Партенона в целия му блясък, такъв какъвто е бил през V в. пр. Хр., или на изригването на вулкан през 1646 г. пр. Хр., който разтърсва остров Санторини.


Влиянието на гърците и тяхната история върху живота на съвременната цивилизация се разкрива по неповторим и увлекателен начин пред зрителя. С помощта на нови находки, които са разкрити, чрез модерни археологически техники, миналото оживява пред очите ни, такова, каквото никога не сме го виждали. Тайни за възхода на Гърция, който се дължи на смелите мореплаватели от Критско-микенската епоха до Класическата Античност, са буквално изровени от земята под краката на съвременните гърци.


За да внесе забавен елемент в своя разказ за вековната история на тази древна цивилизация, режисьорът е привлякъл актрисата Ния Вардалос за ролята на разказвач. Тя е позната позната на публиката с участието си в комедията „Моята голяма гръцка сватба”. Самият Грег МакГиливей има две номинации за Оскар.


Трейлърът на „Гърция:Тайни от миналото” можете да видитена адрес:


http://www.greecefilm.com/Greece_SecretsOfThePast1.wmv

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus