Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нов американски посланик в Атина

09 Ноември 2007 / 08:11:59  GRReporter
966 прочитания

            В рамките на няколко дни до седмица в Атина се очаква да поеме длъжността си новият посланик на САЩ Даниел Спекхард. 48-годишният американски дипломат идва в гръцката столица от Ирак, където е отговарял за икономическото възстановяване на страната, бил е на дипломатическа работа в Беларус и е работил като помощник на генералния секретар на НАТО. Родом е от щата Уисконсин.


            Спекхард вече положи клетва в Държавния департамент в присъствието на държавния секретар Кондолоза Райс, на държавния министър Джон Негропонте и на заместник-държавния секретар Никълъс Бърнс. Бърнс също е бивш посланик на САЩ в Атина до 2001 година, след което замина на работа в НАТО като постоянен представител на САЩ. Интересно е, че в Багдад началник на Даниел Спекхард бе друг американски посланик в Атина – Чарлс Рийс, който напусна Гърция тази пролет.


            В последните дни новият американски посланик в Атина имаше оживени срещи с различни организации на гърците в Америка, както и с православния архиепископ на Америка Димитриос.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus