Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Стачка в гръцката НЕК

26 Октомври 2007 / 08:10:21  GRReporter
2647 прочитания

            Синдикатите на гръцките енергетици обявиха 24-часова предупредителна стачка на 5 ноември в знак на протест срещу увеличението на заплатите на администрацията на Националната електрическа компания и срещу плановете на правителството да трансформира НЕК в 6 дъщерни фирми. Ако исканията им не бъдат изпълнени, енергетиците заплашват да продължат с 48-часови протести.


            Според профсъюзите увеличението на заплатите на администрацията на гръцката НЕК с 10 на сто и със стара дата от 01.01.2007 е арогантно в момент, когато компанията предлага постепенно увеличение на цената на електроенергията с 22 на сто в рамките на 3 години. „Ръководството на НЕК е като капитан, чийто кораб потъва, а той си поръчва пушена сьомга и кастоява потребителят да плаща за нея”, заяви лидерът на профсъюза на енергетиците Никос Фотопулос.


            Вчера Националният съвет по енергийните въпроси разгледа доклад, според който и без това високата стойност на производството, преноса и разпределянето на електроенергията ще продължава да се покачва с бързи темпове. От своя страна министърът на развитието Христос Фолиас заяви, че плановете за разпадане на НЕК на 6 дъщерни фирми ще се материализират след широк диалог, в който ще участват не само работещите и администрацията на компанията, но и всички граждани. „Съдбата на НЕК е твърде важна за обществото, за да бъде решена само от синдикати и администрация”, подчерта министърът.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus