Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Студентски протести в Атина, Солун и Патра

18 Октомври 2007 / 08:10:57  GRReporter
1265 прочитания

 


            За 12 часа на обяд в центъра на трите най-големи градове в Гърция – Атина, Солун и Патра – са насрочени първите студентски протести за новата учебна година. Основното искане на студентите е да се оттегли решението на гръцкия парламент от тази пролет за легализиране на частните университети в страната. Тази пролет народното събрание гласува поправка в конституцията на Гърция, с която се премахна държавният монопол върху образованието и се легализираха частните университети в страната.


            В същото време в свое открито посмо до министъра на образованието Еврипидис Стилианидис Федерацията на частните колежи в Гърция признава, че в бранша цари хаос, че много от частните образователни институции не отговарят на стандартите и приканват министерството да въведе законодателно нови изисквания и стандарти, така че да се сложи ред в частното образование в Гърция.


            Комунистическата партия на Гърция подкрепи първа студентския протест и прикани всички работещи да поддържат протеста на младежта, тъй като „проблемите на образованието са класови”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus