Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Субсидии до 350 000 евро за дребни и средни собственици

06 Март 2009 / 20:03:07  GRReporter
3267 прочитания

С цел да подпомогне финансово малките фирми, в които работят максимум 50 служители, Министерство на Икономиката и Финансите стартира нова програма.


Процедурите, за да започне да се прилага програмата и да започне финансирането се движат на пълна скорост. Задачата на министерството е бизнесмените да започнат да представят своите готови предложения  през първата седмица на месец май.


Общата сума, която ще отпусне министерството за субсидиите на малки фирми ще достигне до 1,3 млрд евро. Основните критерии, на които е необходимо да отговарят фирмите са, че:


- могат да бъдат фирми, които развиват своята дейност някоя от следните области от икономическата сфера – преработка на суровини и материали, търговия, туризъм, услуги.


- могат да кандидатстват малки фирми, в които работят до 50 души


- целта на програмата е да бъдат създадени нови работни места и да бъдат запазени старите


- всеки проект може да бъде субсидиран с максимум 350 000 евро.


- процентът на финансиране ще бъде до 60% от бюджета на инвестицията.


Министърът на икономиката и финансите Янис Папатанасиу заяви: „Продължаваме да действаме за реализацията на всички програми свързани с бизнеса, които са част от Националната стратегическа рамка 2007-2013 и  правим всичко възможно да ускорим процедурите. Особено наблягаме на осъществяването на проектите свързани с малък и среден бизнес – за нас това е основен приоритет. В този кризисен момент, нашата цел е да подкрепим малките фирми, така че да продължат да дават работа и да плащат заплатите на своите служители.”


Вече стартираха две основни програми за развиване на бизнес инициативи – за финансиране на фирми, чиито собственици са младежи или жени. До 200 000 евро ще могат да получат фирмите, които развиват своята дейност в областта на преработката на материали или в областта на рециклирането и ограничаването на замърсяването на околната среда. За суми до 100 000 евро могат да се кандидатират туристически фирми,  а до 80 000 евро ще са субсидиите за търговските дружества.


Заинтересованите ще могат да изпратят своите проекти в следващите два месеца, както заяви министърът на развитието Костис Хадзидакис. Той допълни, че предложенията, които ще бъдат одобрени се отнасят за проекти между 30 000 и 200 000 евро. Министърът заяви, че до края на март месец ще бъде обявен конкурс за проекти за осъвременяване на компании за преработка.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus