Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Aegean и Chrysler Aviation с оферти за Олимпик

04 Март 2009 / 09:03:12  GRReporter
1140 прочитания

                Гръцката авиокомпания Aegean Airlines депозира оферта на стойност 170 милиона евро за закупуването на закъсалия национален превозвач на страната Олимпик. Американската Chrysler Aviation също депозира оферта за Олимпик на стойност 210 милиона евро. И двете оферти са за трите компании на Олимпик – летателната Пантеон, наземното обслужване и базата за техническа подръжка. Освен това американската авиокомпания е депозирала и оферта за закупуването на недвижимата собственост на Олимпик, като предлага на държавата тя да задържи собствеността върху 254 на сто от имотите.


                Както grreporter.info вече съобщи, гръцкото правителство вече преговаря за раздържавяването на националния превозвач на Гърция с Marfin Investment Group и Swissport, които миналия месец също внесоха оферти за закупуването на части от Олимпик. MIG предложи 45,7 милиона евро за закупуването на летателната компания Пантеон, още 60 милиона евро за акционерния капитал на компанията и други 16,7 милиона евро за техническата база за подоържане. От своя страна Swissport предложи 44,8 милиона евро за компанията за наземно обслужване. Като цяло офертата на двете компании е на стойност 177,2 милиона евро.


                От официалното съобщение на Aegean става ясно, че тя предлага 90 милиона евро за летателната компания Пантеон, още 60 милиона евро за акционерния й капитал и 20 милиона евро за базата за техническа подръжка на самолетите.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus