Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция ще бъде поставена под наблюдение от Европейската Комисия

19 Февруари 2009 / 10:02:01  GRReporter
1051 прочитания

Днес Европейската Комисия реши да постави под наблюдение Гърция и още пет страни от еврозоната заради „превишен дефицит”. Процедурата започна за Гърция, Франция, Испания, Ирландия, Латвия и Малта, тъй като тези страни имат дефицит по-висок от 3% от БВП, без това да се дължи задължително на последствията от икономическата криза.


Тъй като преминаването на границата от 3% не се счита, че е временно, т.е. не се дължи на извънредни причини и затова автоматично Европейската Комисия стартира съответната процедура.


Дефицитът на Гърция бе по-висок от 3% от БВП през 2007 и през 2008 г., а същото се предвижда и за 2009 и 2010 г. В случая на Гърция възможностите за гъвкаво решаване на въпроса за дефицита от страна на Брюксел са ограничени, защото страната е имала висок дефицит и преди „избухването” на кризата.


От особено значение е периодът, който ще бъде даден на Гърция да намали дефицита си под 3% от БВП.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus