Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Среща с министъра ще имат фермерите в Солун

25 Януари 2009 / 16:01:51  GRReporter
1120 прочитания

Днес в 15,00 часа в Солун ще се проведе среща на министъра на аграрното развитие Сотирис Хадзигакис с представители на протестиращите фермери от областта Тесалия в северна Гърция. Общогръцката комисия на протестиращите трябваше също да има среща с него в 17,30 днес, но по молба на фермерите тя бе отложена за утре. В комисията обаче не участват селските стопани от Промахон, Темби и Никея.


Въпреки предупреждението на министъра на правосъдието Никос Дендиас, че протестиращите не могат да престъпват правата на останалите граждани, те увеличават броя на блокадите и затягат обръча в цялата страна. Основната магистрала Атина-Солун продължава да е затворена, а тракторите са съсредоточени на пет ключови кръстовища по нея. В знак на добра воля фермерите отвориха старата магистрала Атина-Солун, по която движението е с голям интензитет и са се образували колони, най-вече от тежки автомобили.


В северна Гърция продължават и днес блокадите на граничните пунктове с Гългария Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи и Капитан Петко войвода-Орменио, на пунктовете с Македония Евзони и Дойран, както и на пункта с Турция Кипи-Ипсала. В Солун трактори преграждат периодично пътя към международното летище „Македония”, без да го блокират изцяло.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus