Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Масови селски протести

20 Януари 2009 / 09:01:07  GRReporter
1105 прочитания

Хиляди трактори и селскостопански машини са заели изходни позиции около магистралите в Гърция в готовност да пристъпят към временно блокиране на движението по тях от днес на обед. 400 трактори ще затворят за часове магистралата Атина-Солун на 110-тия километър при отклонението за Кастро в областта Виотия. Още три национални пътища в областта Тесалия в средната част на страната ще бъдат затворени със часове заради фермерския протест.


Стотици селскостопански машини са разположени по пътя Кардица-Трикала, където днес също се очакват смущения на трафика. В Северна Гърция ще бъде затворен прохода Темби по магистралата Атина-Солун, а в готовност да се включат в протеста са и селските стопани от Серес и Промахон. Вчера със часове бяха блокирани изходите от градовете Ксанти, Кавала, Драма и Килкис.


Остров Крит днес ще бъде разцепен на две с помощта на трактори и други тежки машини, които ще преградят пътя Ханя - Ретимно и Ретимно – Ираклио. В Хания тракторите започнаха да се събират от 9,30 часа сутринта, дефилираха из целия град като предизвикаха достатъчно затруднения за останалите граждани, преди да се насочат към местата на блокадите.


            Фермерите протестират срещу ниските изкупни цени на памука, житото, царевицата и млякото, срещу цените на горивата, които според тях изкуствено се запазват високи и срещу скъпите резервни части. Синдикатите очакват, че това ще бъдат най-масовите селски протести откакто Нова демокрация спечели властта през 2004 година.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus