Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция има газ в излишък, ще помага на България

16 Януари 2009 / 09:01:36  GRReporter
1066 прочитания

            Гърция има запаси от природен газ до първата седмица на февруари включително, съобщи гръцкият министър на развитието Костис Хадзидакис. Страната е договорила внос на нови количества втечнен газ от Алжир, които ще започнат да пристигат веднага, след като експертите решат, че това е възможно. Гръцката газова компания ДЕПА е купила спешно два товара втечнен газ, за да покрие недостига и е готова да купи още. Освен от Алжир Гърция получава ценното гориво и от Турция, която още от самото начало на кризата заяви, че е готова да увеличи дневните си доставки със 700 до 800 хиляди кубика. В момента Гърция получава от Турция по 2,5 милиона кубически метра газ на ден.


            „Няма технологичен проблем да удоволетворим молбата на България за доставка на природен газ. Разбираме, че там положението е много сериозно и дори болниците са заплашени да останат на студено”, заяви Костис Хадзидакис, който вчера проведе спешна среща в министерството на развитието за ситуацията с природния газ.


            Поради кризата между Украйна и Русия природният газ за Гърция спря рано сутринта на 6 януари. Страната потреблява по 8,5 милиона кубични метра синьо гориво на ден, което в момента си доставя само от Турция и Алжир.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus