Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Зимни намаления до 28 февруари

15 Януари 2009 / 14:01:10  GRReporter
1150 прочитания

            От днес започват тазгодишните зимни намаления, които ще продължат до 28 февруари. Търговците свалят цените с до 60 на сто в желанието си да привлекат повече купувачи и да компенсират донякъде слабия коледен продажбен сезон. Дори големи модни колоси, които никога не са давали намаления на дрехите си, тази година в бутиците ви в Атина ще продават по-евтино стоката си.


            Гръцкото министерство на развитието предупреди гражданите да бъдат много внимателни с покупките си, да проучат пазара преди да купят нещо и да се простират в рамките на семейния бюджет. От ведомството съветват да се взимат потребителски заеми само в краен случай, а кредитните карти да се употребяват умерено. Купувачите ще трябва внимателно да оглеждат качеството на стоката, да знаят, че имат право да я заменят или върнат и винаги да взимат касова бележка. За всяко нарушение трябва да съобщят на телефон 1520, който ще работи от 08,00 до 22,00 часа всеки ден, докато траят намаленията.


            Търговците от своя страна са задължени да изписват цената преди и след намалението, а също и да не заблуждават клиентите с големи намаления, но само на избрани стоки. Нарушенията ще се глобяват от 1000 до 100 000 евро. Глобата се налага административно – т.е. първо се изплаща, а след това се обжалва в съда.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus