Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Затварят 120 клона на гръцкия национален телеком ОТЕ

08 Януари 2009 / 11:01:01  GRReporter
1152 прочитания

Затварят врати 120 клонове на гръцката телекомуникационна организация ОТЕ поради липсата на работа, но това няма да доведе до уволнения. 250-те служители ще бъдат преразпределени по други места в организацията. От администрацията на ОТЕ съобщиха, че офисите й ще затворят, защото търговска дейност в тях е рязко спаднала и те допринасят едва с 3% от продажбите на потребителски продукти на организацията. Продажбите на продуктите оттук нататък ще бъдат извършвани от най-близките клонове на ОТЕ или директно от Центъра за обслужване на потребителите на телефон 134.


Освен това из цяла Гърция - най-вече по островите, както и в някои отдалечени райони ще бъдат създадени 34 офиси за обслужване на клиентите. В тях абонатите на компанията ще могат да си плащат телефонните сметки и да се информират за продуктите и услугите на телекома. Тези мерки са част от плана на организацията, който е в действие още от 2006 г. и цели да подобри обслужването на нейните абонати.


От своя страна служителите на организацията недоволстват от взетото решение за затваряне на клоновете и обявиха 24-часова стачка, която ще се проведе днес пред централните офиси на ОТЕ. Другата причина за стачката е преминаването на 50% от държавния телеком към немската компания Deutsche Telekom.


От днес - 8 януари, Deutsche Telekom поема половината от дяловете на държавната телекомуникационна организация. Гръцкото правителство и германската компания ще участват с равен брой членове в 10 членния Управителен съвет на организацията. Правителството ще избира председателя, а Deutsche Telekom ще посочва главния изпълнителен директор. Също така ще бъде съставена и четиричленна Изпълнителна комисия. Нейният председател ще бъде главният изпълнителен директор, който ще притежава право на двоен вот в случаи на равенство на гласовете.


 


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus