Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Няма да има проблеми с природния газ, поне до неделя

06 Януари 2009 / 08:01:47  GRReporter
1021 прочитания

            Рано тази сутрин Украйна спря доставките на природен газ за балканските страни. От мярката са засегнати България, Гърция, Македония и Турция. Гръцките власти уверяват домакинствата, че няма да почувстват недостиг на енергия. Станцията в Ревитуса има достатъчно запаси, които да гарантират снабдяването на потребителите до неделя включително. От тези запаси може да се подават по 7 милиона кубични метра дневно. В същото време Турция е предложила ако Гърция закъса, да увеличи дневните си доставки за страната със 700 до 800 хиляди кубика. В момента Гътция получава от Турция по 2,5 милиона кубически метра газ на ден.


            В Гърция се портебяват около 8,5 милиона кубика природен газ на ден. Въпреки повишените доставки от Турция и запасите в Ревитуса, ако не се възстановят доставките на газ от Русия в страната ще има проблеми след неделя, 11 януари. В този случай ще започне да се ограничава поваването на газ първо към най-големите вътрешни потребители. Пристигането на следващата голяма доставка замръзен газ от Алжир, с който се пълнят резервоарите в Ревитуса е предвидена за 20 януари.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus