Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нови правила за демонстрациите в центъра на Атина

23 Декември 2008 / 08:12:52  GRReporter
795 прочитания

            Нови, по-строги правила за провеждането на демонстрации обсъжда гръцкото правителство с голямата жел да възстанови спокойствието и реда в централната част на Атина. 17 дни след убийството на 16-годишния Александрос Григоропулос гръцката столица е с опустошени магазини, изгорели сгради, а изпепелени автомобили могат да се видят на много места из града. По инициатива на министъра на вътрешните работи Прокопис Павлопулос правителството ще започне диалог с всички политически партии и синдикални организации, така че да се намери начин мирните граждански протести и демонстрации да не стават повод за вандализъм и сблъсъци с полицията.


            С втора инициатива на министъра на вътрешните работи правителството ще внесе проект с поправки в закона за полицейската служба, така че да се отговори на общественото настроение за по-професионална полицейска служба в интерес на гражданите. С поправките ще се регламентира по по-ефективен начин състемата на назначаване на нови полицаи и на разпределението им по места, която се смята ако не за единствения, то поне за най-големия източник на корупция сред органите на властта.


            Тази сутрин Атина осъмна с още една смущаваща новина. Неизвестни лица стреляли по брониран автобус на силите за борба с масовите безредици. Автобусът бил пълен с полицаи и чакал на светофар близо до студентския град. Два куршума са намерени във возилото – един в гумата и един в двигателя на автобуса. Полицаите твърдят, че са чули общо 7 изстрели. За щастие няма жертви или ранени. Случая се разследва от службата за борба с тероризма.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus