Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Снежна Коледа

22 Декември 2008 / 14:12:55  GRReporter
832 прочитания

            Рязко паднаха температурите в Гърция в неделния следобед, в по-голямата част от страната валят силни дъждове, а в планинските райони сняг. Вълната от лошо време ще се задържи до Коледа, когато се очакват снеговалежи дори и в центъра на Атина. Пътуването с вериги е задължително в планината Парнасос в района на ски-центъра, особено във вечерните часове. Вериги се препоръчват и в планината Парнита, където тази нощ валя обилен сняг в участъка на пътя до Неа Макри.


            Днес снеговалежите ще продължат в планинските райони и ще обхванат и високите части на островите Крит и Евбея. Сняг ще вали и в планините около Атина и в северните предградия на гръцката столица. Ниските температури и валежите ще се задържат до Коледа, без обаче да предизвикат някакви сериозни проблеми за движението по пътищата или за снабдяването с електричество. Гръцката гражданска защита забрани на корабите да излизат от пристанищата до второ нареждане, тъй като в Егейско и в Йонийско море духат бурни ветрове, които на места достигат до 9 бофора.


            Вчера стотици хора прекараха дълги часове на ски-центъра в планината Парнасос, където снежната покривка достигна 5 сантиметра. Туристически автобус без вериги се обърна на пътя и го задръсти за часове, така че не беше възможно движението на автомобили по пътя към Арахова. Пътят беше отворен след 17,00 часа в неделя, когато на мястото пристигнаха колите на противопожарната охрана и помогнаха за обръщането на автобуса.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus