Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Утре отива при прокурора арестуваният българин

21 Декември 2008 / 10:12:55  GRReporter
884 прочитания

17-годишният българин, който бе задържан в Атина в четвъртък вечер докато хвърлял камъни и коктейли „Молотов” срещу гръцки полицаи все още е в ареста, съобщи директорът на гръцката Държавна сигурност. Заедно с него бяха задържани и двама гърци. Още петима души, един албанец, един сириец и трима гърци бяха арестувани същата вечер, след като запалиха гръцкия национален флаг на централния булевард „Академия”.


Българският консул Васил Митровски уточни, че момчето е родено през 1991 година, заедно с родителите си живее постоянно в Гърция и посещава училище в атинското предградие Палео Фалиро. Към момчето, както и към двамата арестувани заедно с него гърци е предявено обвинение за опит за нанасяне на телесна повреда на полицай. Родителите са в постоянна връзка с малолетния задържан.


Днес в продължение на два часа бе извършен повторен оглед и частична възстановка на трагичните обстоятелства, при които преди две седмици загина 16-годишният Александрос Григоропулос. Изследването на местопрестъплението се наложи, след като станаха известни резултатите от балистичната експертиза, които доказаха наличието на деформация и на следи от пиритен двуокис по куршума, пронизал сърцето на 16-годишният Александрос.


Както grreporter.info вече писа, пиритът е материал, който често се използва при строителството на сгради в Гърция. На огледа присъстваха прокурорът и следователят по делото, както и адвокатите на семейството на загиналия и на двамата полицаи, обвинени в убийството му. До момента ноти една от заинтересованите страни не е направила изявление по отношение на резултатите от огледа и частичната възстановка.


Смъртта на непълнолетното момче предизвика буря от протести в Гърция, които не стихват вече 15-ти ден. Тази нощ Атина отново бе арена на сблъсъци между полиция и анархисти. Горя сграда, в която се помещава служба към Министерството на националната икономика и две луксозни коли, които се намирали в съседство, а трима фоторепортери бяха ранени.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus