Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Фермерите се оттеглят от пътищата, но само временно

20 Декември 2008 / 10:12:33  GRReporter
727 прочитания

            Фермерите от Северна Гърция отвориха и двете платна на граничния пункт Кулата-Промахонас в знак на добра воля, тъй като се очакват много посетители през уикенда, а и също поради мач с участието на местния отбор „Пансераикос”. От българската страна на границата се беше образувала километрична опашка, не липсваха и гневни изблици от страна на чакащите шофьори. Утре ще има само символични блокади, но от понеделник селските стопани ще втвърдят позицията си и отново ще излязат по пътищата.


            Те твърдят, че доходите им са паднали наполовина, а себестойността на продукцията им непрекъснато се увеличава. На Промахонас продължават да стоят над 500 трактори, готови да затворят пътя, ако това решат фермерите. Други 100 трактори са съсредоточени около Солун, които от понеделник ще започнат да блокират за по няколко часа магистралата Солун-Верия.


            Днес за един час фермерите от Тесалия блокираха с телата си, а не с автомобили или трактори магистралата Атина-Солун при прохода Темби. Те протестират срещу антиаграрната политика на Европейския съюз, но и на гръцките правителства.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus