Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Управление в стил Обама за гръцката икономика

20 Декември 2008 / 13:12:47  GRReporter
761 прочитания

            Да се назначат нови министри на икономиката, правосъдието и вътрешните работи, които да имат одобрението на повече от една партия в гръцкия парламент предложиха депутатите от опозиционната ПАСОК Христос Верелис и Теодорос Пангалос. „Това е лично мнение на двамата депутати. Позицията на ПАСОК е, че трябва да има избори във възможно най-кратък срок”, заяви говорителят на социалистите Георгиос Папаконстантину. Бившият социалистически премиер Костас Симитис предложи Гърция да се обърне за помощ към Международния Валутен Фонд, за да избегне понататъшно влошаване на икономиката и финансовата ситуация в страната.


            „Не може и дума да става за помощ от МВФ”, заяви министърът на националната икономика Георгиос Алогоскуфис, който подчерта, че предвижданията на Европейската комисия за Гърция са много по-добри за 2009 година. Той призна, че бюджетът за следващата година се оформя при невиждана финансова криза и това има своите последствия, но увери, че за правителството са важни принципите, а не мрачните прогнози. „Гърция ще продължи да спазва строга финансова дисциплина и целта ни е да оформим вътрешния дълг около 2% от БВП, в момента той е 2,5% от БВП”, каза още финансовият министър.


            Георгиос Алогоскуфис се ангажира, че правителството ще продължи политиката на намаляване на данъчните коефициенти, като в същото време ще продължи подкрепата за малките и средни бизнеси и помощта за най-слабите социални слоеве.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus