Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Балистичната експертиза показва рикушет

19 Декември 2008 / 11:12:46  GRReporter
777 прочитания

            Най-после станаха официално известни резултатите от балистичната експертиза, според които фаталният куршум, отнел живота на 16-годишния Александрос Григоропулос е деформиран и много вероятно е рикуширал в твърд предмет преди да прониже сърцето на момчето. Така се потвърждават твърденията на полицая, обвинен в убийството на момчето, че е стрелял във въздуха, а не се е прицелил в жертвата си, както твърдят свидетели на трагедията. За да бъде потвърден сценарият за рикушета трябва да се направи оглед на местопрестъплението, за да се открие повърхността, в която е рикуширал куршумът и да се направи възстановка на фаталната вечер.


            В резултатите от балистичната експертиза, която вчера бе предадена на следователя се казва: „Видът на деформацията на куршума, мястото му и недокоснатият му връх са данни, които винаги се наблюдават когато куршумът се удря странично в твърда повърхност и като резултат рикошира в нея”. В документа също така е записано, че при химическата експертиза по повърхността на куршума са установени налепи от пиритен двуокис, а пиритът е материал, който много често се използва в строителството на сгради.


            Вчера следователят извика адвокатите на семейството на загиналия ученик и на обвинените в убийството му полицаи, за да ги запознае официално с резултатите от балистичната експертиза. Адвокатите на семейството на Александрос Григоропулос  поискаха нов оглед на местопрестъплението и възстановка на събитията от трагичната нощ и искането им бе прието от следователя.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus