Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцка жертва на Бернард Мадоф

17 Декември 2008 / 18:12:13  GRReporter
932 прочитания

            Наследникът на биреното богатство Фикс Карлос-Йоанис Фикс е загубил между 400 и 600 милиона евро във финансова пирамида на Уолстрийт, измислена от бившия президент на Nasdaq Бернард Мадоф. Списъкът на пострадалите в една от най-големите измами в историята на Съединените щатисъдържа имена на големи банки и благотворителни организации в целия свят.


            В Гърция най-много загуби е понесла компанията за финансови услуги Fix Asset Management, която принадлежи на наследника на гръцката историческа пививарна Фикс Карлос-Йоанис Фикс. Компанията предлага услуги в няколко фонда, които се обслужват от фирмата на Мадоф Bernard L. Madoff Investment Securities. «Ние сме шокирани от комплексността на случая Мадоф. Сриването на Bernard L. Madoff Investment Securities пряко изложи на опасност нашите фондове и на практика те вече не ни принадлежат», се казва в официалното съобщение на компанията.


С фондовете на  Fix Asset Management вече се разпорежда адвикатската кантора Reed Smith LLP. Според информация на гръцките медии фондовете на Fix Asset Management са действали като fund of funds и са се разпореждали с капитали на трети компании по системата, разработена и прилагана от самия Бернард Мадоф. Fix Asset Management е управлявал над 2 милиарда долара и е притежавала 12 funds of funds и е участвала в над 300 hedge funds. Компанията е основана през 1982 година от Карлос-Йоанис Фикс заедно с наследник на богата корабна фамилия.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus