Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Младите хора чувстват по-голяма сигурност за бъдещето си

17 Декември 2008 / 15:12:17  GRReporter
800 прочитания

Проучването, което представи управителният съветник на Allianz за Гърция Петрос Пападопулос, показва, че 6 от 10 гърци (56%) са „доволни или по-скоро доволни” от настоящото си положение, а пък едва 2 от 19 (20%) са на същото мнение и за страната си като цяло. Относно хода на събитията в Гърция през следващите 12 месеца след кредитната криза, в момента гърците са по-песимистично настроени в сравнение с мнението им през май 2008 г. По-младите – на възраст под 29 години, се чувстват по-сигурни относно професионалното си осъществяване за разлика от по-възрастните си съграждани. Личният оптимизъм е с по-висок процент при хората на възраст около 30 години и нагоре (55%). Като цяло оптимистичното настроение на хората намалява с увеличаването на тяхната възраст и за хората на 50 годишна възраст процентът достига едва 38%. От друга страна, жителите на област Атика са по-песимистично настроени от населението в останалата част на страната. Едва 15% от хората, които живеят в област Атика имат положителна настройка за бъдещето на страната в следващата една година, докато 41% от жителите на остров Крит са оптимистично настроени относно бъдещето на Гърция. Във вързка с това как виждат бъдещето си, жителите на област Атика пак са най-негативно настроени от останалите. Най-позитивни с процент 52% са жителите на област Епир в Западна Гърция и на остров Крит, като ги следват жителите на областите Македония и Тракия и Тесалия. Относно бъдещето на страната в следващите 12 месеца, гърците показват, че са доста загрижени в три насоки – икономиката, държавните пенсии и международните кредитни пазари. Изследването показва, че се влияят и инвестиционните планове на гражданите от всички страни. Един голям брой от тях са заявили, че смятат да увеличат вложенията си в банките поради кризата. На първо място са американците с 54% и ги следват швейцарците и австрийците с по 43% всяка страна. 41% от гърците са отговорили положително на въпроса. Проучването на Allianz е извършено през октомври и ноември 2008 г. и е базирано на телефонно проучване на пазара с участието на 1000 граждани на възраст над 15 години от всяка една от страните – Австрия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Русия, Швейцария и САЩ.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus