Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Продължават протестите си и фермерите

17 Декември 2008 / 16:12:51  GRReporter
795 прочитания

Селскостопанските работници от област Тесалия от вчера пак се завърнаха на барикадите. Първо затвориха прохода Темби, а от днес са решени да продължат протестите си и да затворят пътя при Гиртони.
В област Серес селскостопанските работници ще затворят пътя към Кердиля при моста над Струма без да изясняват колко време ще останат на барикадите. И селяните от северна Гърция затвориха магистралата Солун-Верия при Халкидона.
Исканията на селскостопанските работници са:
- Директно замразяване на финансовите задължения на работниците в селското стопанство и животновъдството към Земеделската банка на Гърция поне за три години.
- Финансова подкрепа за сектора, както бе решено за средните фирми
- Намаляване на стойността на производството
- Процент на връщане на ДДС от 15 %
- Пряка икономическа подкрепа за основните селскостопански продукти, които са претърпели щети – житни храни, зехтин, мляко, индустриална праскова и круша
- Извънредна икономическа помощ за памукопроизводителите
- Директно изплащане на парите от Организацията на гръцките земеделски осигуровки за безплодието в област Лариса
- Пряко адаптиране на лихвата на Земеделската банка на Гърция за селскостопанските работници, на стойността на лихвите на Европейската Централна Банка.
- Защита на гръцкото прясно мляко от правителството чрез гласуването на новия кодекс за храните и питиетата.
- Осъществяване на пакета от мерки предложен от министър-председателя през септември 2005 г. за превръщането на завода за захар в Лариса в цех за производство на биоетанол под държавен контрол.
Селскостопанските работници се срещнаха с депутати от управляващата и от опозиционни партии, на които поставиха своите искания. „Депутатите казаха, че ще се опитат да ни уредят среща с Министъра на земеделското развитие – Александрос Кондос” заяви лидерът на земеделците Янис Кюлепкидис.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus