Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Деца протестират пред полицейските управления

11 Декември 2008 / 16:12:50  GRReporter
739 прочитания

            Ученици от цяла Атина се организират и демонстрират от сутринта пред кварталните полицейски управления. Не рядко те замерят органите на властта с камъни и коктейли „Молотов”, полицаите са инструктирани да проявяват максимална сдържаност. Въпреки това в Коридалос, където са се събрали над 700 ученици, силите за борба с масовите безредици са употребили сълзотворен и задушлив газ. На централната улица Патисион полицията задържа 12 ученици, след като намери в чантите им скрити камъни. По-късно задържаните бяха освободени. И в северното предградие Халандри ученици замеряха полицията с камъни, но успяха да ранят само един възрастен пешеходец.


            Пред сградата на Министерството на отбраната демонстранти запалиха автомобил, булевардът бе затворен, а като резултат се образуваха огромни задръствания от северните предградия към центъра на града. Днес задръстванията са обичайни за гръцката столица, тъй като учениците блокират улици и кръстовища без предупреждение и шофьорите рискуват в последния момент да се окажат в центъра на подобна демонстрация. От сутринта над 11 големи булеварди и пътни възли бяха затворени за движение за няколко часа.


            Министерството на образованието обяви, че над 120 учебни сгради в Гърция са окупирани от ученици и студенти. 60 от тях са в Атина, останалите 60 из цялата страна. За утре има насрочена демонстрация на ученици пред сградата на парламента, а за събота и неделя ще демонстрират и студентите. Властите обявиха, че утре най-после ще обявят резултатите от балистичната експертиза, за да се сложи край на спекулациите с тях.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus