Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Платихте печалбите им, сега не плащайте за кризата им

10 Декември 2008 / 12:12:50  GRReporter
815 прочитания

            „Платихте печалбите им, сега не плащайте за кризата им”, под този лозунг гръцките синдикати организират днес 24-часова обща стачка срещу антиработническата политика на правителството на Костас Караманлис. Профсъюзите искат крайната цена на световната финансова криза да не бъде платена само от трудещите се и настояват правителството да притисне индустриалците да намалят печалбите си и така да поемат и те част от цената за преодоляването на кризата.


            В стачката участват всички държавни служители, както и работещите във водоснабдяването, електроснабдяването, пощите. Към протеста се присъединяват и банковите служители, учителите и университетските преподаватели, а болниците обслужват само спешни случаи. Стачкуват служителите в обществения транспорт, но не през всичките 24 часа. Служителите в авиокомпания „Олимпик” обявиха, че ще изпълняват само по един полет по дестинация, а служителите в частната авиокомпания „Ейджиън” обявиха, че днес изобщо няма да летят техни самолети. Двучасова стачка обявиха и средствата за масова информация в Гърция.


Синдикатите отхвърлиха предложението на премиера Костас Караманлис днешната стачка да се проведе без митинги и демонстрации, за да се избегнат ненужни сблъсъци между полицията и демонстрантите. Няколко митинги и шествия са планувани по обед в центъра на Атина.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus