Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Бунтуват се рибарите, екипажите на пътническите кораби и земеделците

03 Декември 2008 / 14:12:53  GRReporter
778 прочитания

До временно споразумение достигнаха сдруженията на риболовците със заместник министъра на търговския флот Панос Каменос. 35-те траулера ще останат на входа на пристанище Пиреа без да пречат на движението на корабите. Риболовците искат да не бъде приложена европейската директива и да могат да пускат мрежи си на разстояние от една миля от бреговете и на дълбочина по-малка от 50 метра, като оправдават искането си с характеристиките на гръцкото крайбрежие. Дългосрочна стачка обяви и Общогръцката морска федерация (ОМФ), в която ще вземат участие служителите на пътническите кораби на фирмите САОС, G.A FERRIES, KALLISTI FERRIES и Морското Дружество на Идра. Корабите на фирмите АНЕК и НЕЛ се очаква да изпълняват маршрутите си, както е по разписание, защото, фирмите са изпълнили финансовите си задължения към екипажите на техните кораби.


Освен по море, вълненията продължават и в равините на Тесалия. Земеделците за пореден път излязоха по площадите и магистралите, за да изразят недоволството си от ниските изкупни цени на техните продукти, млякото и месото. Организирани бяха митинги във Фарсала, Кардица, Лариса, а в четвъртък се очаква голяма демонстрация в Платикамбос на земеделците от целия тесалийски регион. На митинга, който бе проведен във Фарсала, земеделците затвориха символично центъра на града с тракторите си.


Същото се случи и на протестен митинг на животновъдите от Пелопонес, които затвориха за половин час пътя в близост до пункта за заплащане на пътна такса до Нестани. На митинг проведен в Солун пред сградата на Министерството на Македония и Тракия, животновъдите раздадоха на минувачите около 500 кофички кисело мляко, 200 литра мляко и 30 кила сирене. Те предадоха своите искания на главния секретар на министерството Лукас Ананикас. На проведения митинг в Солун присъстваха животновъди от целия окръг на гръцка Македония.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus