Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Страстна седмица за манастира Ватопед

01 Декември 2008 / 15:12:56  GRReporter
652 прочитания

            Йеромонах Герман ще изпълнява временно задълженията на подалия оставка в петък игумен на светогорския манастир Ватопед Ефраим. Както grreporter.info вече писа, вселенският патриарх Вартоломей поиска оставката на скандално известния игумен, който в последствие я остави на разположение на Патриаршията. Днес осем-членен съвет на Ватопедския манастир посочи йеромонаха Герман за временен заместник на Ефраим.


            До края на седмицата светогорската общност трябва да реши дали да приеме оставката на Ефраим и кога ще се събере общото й събрание, за да избере новия игумен на манастира. С това обаче не приключват вълненията около и вътре във Ватопед, тъй като тази седмица в анкетната комисия на гръцкия парламент ще бъдат привикани да отговарят на въпроси 10 политици и двама висши чиновници.


            Духовете разбуни още тази сутрин кипърският бизнесмен Атос Кораидис, който съобщи на депутатите, че компанията Madeus е закупила 30 на сто от групировката на гръцкия бизнесмен Танасис Паписта срещу 35 милиона евро, дадени от манастира Ватопед. Той също съобщи, че компанията Rassadel, също с капитали от манастира, участва в още една компания – „Антемиада”.


            И това е само началото, тъй като от днес след обед пред парламентарната комисия започват последователно да отговарят 10 министри и заместник-министри, бивши и настоящи, като изслушването им ще продължи до петък. Без да е официално потвърдено, но и без да е официално опровергане се говори, че след тях веднага пред депутатите ще застанат началникът на канцеларията на Костас Караманлис Янис Ангелу и говорителят на ПАСОК Георгиос Папаконстантину.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus