Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърците в чужбина по-богати и оптимистични

30 Октомври 2008 / 10:10:35  GRReporter
1681 прочитания


            Гърците, които живеят в чужбина са с по-високи доходи и са по-оптимистично настроени за бъдещето си от сънародниците си, които живеят в Гърция, показва голямо проучване на Kappa Research. Проучването е проведено сред 15 000 гърци, които живеят в чужбина, в продължение на 2 години и ще бъде официално представено в гръцкото външно министерство в края на ноември.<? target="xml" content="namespace prefix = o ns = \"urn:schemas-microsoft-com:office:office\" /">?>


            Гърците емигрират в чужбина за по-добър късмет и заради бедността в родината им до края на 20-ти век. Най-често те са от гръцка Македония, Пелопонес и Епир. Едно от всеки три семейства говорят предимно гръцки вкъщи, женят се по традиционен начин и роднинските чувства са много силно развити. 7 от всеки 10 гърци имат роднини в чужбина. Гръцкото образование в чужбина е в упадък и повечето гърци вярват, че не могат да научат добре гръцки език извън Гърция. Единствено гръцката общност в Германия вярва, че вината за лошото ниво на гръцкото образование в чужбина е на държавата, останалите гръцки общности смятат, че вината за това е на обстоятелствата в съответната страна.


            Гърците в чужбина заявяват по-високи доходи от тези, които живеят в Гърция, предприемачеството сред тях е много по-често разпространено, за разлика от гръците в Гърция, чиято най-съкровена мечта е да станат държавни служители. Тези, които живеят в чужбина смятат, че работят много и че доброто образование, работливостта и оптимистичният поглед върху бъдещето са достатъчна гаранция за успех в живота. Те имат висока оценка за себе си, редовно плащат данъците си и са чести ползватели на интернет.


            Най-популярните страни сред гърците в чужбина са Германия и Франция, а най-малко популярните – САЩ, Израел и Великобритания. Най-обичаните обществени фигури са президентът Каролос Папуляс и вселенският патриарх Вартоломей. Най-омразните са турският премиер Реджеп Таип Ердоган и американският президент Джордж Буш.

  

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus