Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Намесват свидетеля Николай в убийството на Ани Борисова

02 Юни 2015 / 16:06:19  Анастасия Балездрова
1494 прочитания

В продължение на 4 часа следователката и преводачката от български език очакваха Назиф Ахмедов или Николай, както е по-известен да даде показания по случая с убийството на 4-годишната Ани Борисова. Той обаче не се отзова на поканата, която му бе изпратена от гръцките съдебни власти и не дойде. Според юристи това негово поведение няма да има конкретни последствия, но със сигурност влошава положението му спрямо разследващите случая органи.

Назиф Ахмедов, по-известен като Ники и Николай, снимка: protothema.gr

Поканата да даде свидетелски показания е била изпратена до районната прокуратура в Габрово на 16 май, 4 дни след повторните показания на обвинения в убийството на Ани неин баща Станислав Бакърджиев. Въпреки че тяхното съдържание е тайно съдебни източници заявиха пред GRReporter, че Станислав оставил да се подразбере, че Николай му помогнал да унищожи трупа на детето, както и че не изключва вероятността Николай да е направил нещо лошо на Ани.

Журналисти и фотографи в очакване на появата на Назиф Ахмедов пред следователката

В допълнение бащата опровергал показанията на приятеля си пред гръцките власти. На твърденията на Николай, че стаята, в която се намирала Ани била заключена Станислав отговорил, че това не е вярно. „Но дори и да е била заключена ключът от банята отключваше и вратата на стаята”, посочил той.

В днешните си изявления пред медиите адвокатът на майката на Ани Ставрос Георгиу заяви, че единственият начин Назиф Ахмедов да бъде доведен в Гърция е да му бъдат предявени обвинения за извършване на углавно престъпление. „Ние възнамеряваме да разгледаме съдебната преписка в дълбочина и въз основа на данните, които възникват за характера и различните дейности на Николай от показанията на основния обвиняем и на останалите свидетели. Моята клиентка със сигурност ще поиска срещу Николай да започне криминално гонение за съучастие в убийството с цел той да бъде изправен пред гръцкото законодателство и да даде отчет за своите действия”.

Георгиу допълни, че е запознат с показанията на Станислав Бакърджиев, но отказа да ги коментира. „Запознат съм с документацията, но не бих искал да кажа нещо. Факт е обаче, че той обвинява Николай (Назиф Ахмедов) за много неща”.

Според източници защитниците на майката на Ани Димитрина Борисова и на бащата – Станислав Бакърджиев ще поискат клиентите им да бъдат подложени на кръстосан разпит с Назиф Ахмедов. 

Категории: Криминална хроника убийството на Ани Борисова свидетелят Николай Назиф Ахмедов показания следовател
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus